Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Turun HAO 05.04.2011 11/0223/3

Ateriakorvausta vastaava vähennys - Kalusteasentaja - Varsinainen työpaikka

Taltio:11/0223/3
Diaarinumero:00915/10
Antopäivä:05.04.2011
Luokitus:--

Diaarinumero: 00915/10
Taltionumero: 11/0223/3
Antopäivä: 5.4.2011

Oikeuskysymyksenä oli, onko kalustevalmistajan palveluksessa olevalla kaluste­asentajalla varsinainen työpaikka.

A oli työskennellyt pääasiassa keittiökalusteita valmistavan yhtiön palveluksessa kalusteasentajana. Hän oli saanut työmääräykset puhelimitse yhtiön konttorissa työskentelevältä työnjohtajalta yli 80 kilometrin päästä kotoaan. Oikaisulautakunta oli katsonut työnantajan toimipisteen A:n varsinaiseksi työpaikaksi. A säilytti työssään tarvitsemiaan työvälineitä, -aineita ja -asusteita kotonaan, josta käsin hän teki työmatkansa.

Koska kalusteasentajalla ei työn liikkuvuuden vuoksi ollut paikkaa, jossa hän vakituisesti työskenteli, hallinto-oikeus katsoi, että koti, jossa hän säilytti työssä käyttämiään asusteita ja työvälineitä, oli verotuksellisesti hänen varsinainen työpaikkansa. Hänellä ei ollut oikeutta vähentää tulonhankkimiskuluna ateriakorvausta vastaavaa määrää niiltä päiviltä, joilta työnantaja ei ollut maksanut korvauksia.

Tuloverolaki 29 § 1 mom
Verohallituksen päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2008 5 §

Verovuosi 2008

Äänestys 2 - 1

Eri mieltä ollut tuomari katsoi, ettei työnantajan toimipistettä voitu pitää asentajan varsinaisena työpaikkana, koska sekä asentajan koti että työskentelykohteet olivat T:n talousalueella ja työnantajan toimipiste yli 80 kilometrin päässä. Myöskään asentajan kotia ei voitu pitää varsinaisena työpaikkana vain sillä perusteella, että asentaja säilytti kotona vaatteitaan ja työvälineitään. Työmääräykset asentaja sai ilmeisesti puhelimitse sinne missä kulloinkin oli.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.