Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Turun HAO 15.1.2009 09/0031/2

Päivähoitomaksu - Erityishuoltopiirin kuntoutustyöryhmän kuntoutussuunnitelma - Erityishuoltoon kuuluvien palveluiden järjestäminen

Taltio:09/0031/2
Diaarinumero:00013/08/6114
Antopäivä:15.1.2009
Luokitus:--

Alle kolmevuotiaalla lapsella oli todettu olevan lapsuusiän autismi. Keskussairaalan psykologi oli suositellut hänelle päivähoitoa päiväkodissa henkilökohtaisen avustajan ohjauksessa ja valvonnasa. Erityishuoltopiirin kuntoutustyöryhmän kuntoutussuunnitelmassa lapsen oli todettu tarvitsevan päivähoitoa viitenä päivänä viikossa päivähoidon ollessa koko ajan kuntouttavaa. Luotettavan kehitystason tutkiminen keskussairaalassa ei ollut vielä onnistunut eikä kehitysvammadiagnoosia ollut voitu asettaa. Sairaalan lastenneurologian yksikön loppuarvion mukaan lapsen oli kuitenkin todettu käyttäytyvän monin tavoin kehitysvammaisen lapsen tavalla ja tarvitsevan tällaiselle lapselle kuuluvaa palvelua.

Hallinto-oikeus katsoi, että näissä oloissa kyseessä ei ole ollut tavanomainen päivähoitolain mukainen päivähoito, vaan lapselle päivähoidossa annettua kuntoutusta on annettu oloissa, jotka ovat vastanneet kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain 2 §:n mukaiseen erityishuoltoon kuuluvien palveluiden järjestämistä. Päivähoito on tämän vuoksi ollut kokonaan kuntoutuksellista ja maksutonta.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 1 §
Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 4 § 2 kohta
Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 7a §
Laki lasten päivähoidosta 1 §
Laki lasten päivähoidosta 2 §
Laki lasten päivähoidosta 3 §
Laki lasten päivähoidosta 7a §
Laki kehitysvammaisten erityishuollosta 1 §
Laki kehitysvammaisten erityishuollosta 2 §

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.