Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry säädökseen

Puutteelliset hakuehdot

KSuos (EU) 2020/1595 covid-19-testausstrategioista, mukaan lukien nopeiden antigeenitestien käyttö 28.10.2020

EUVL L 360 30.10.2020

Ks. myös KSuos (EU) 2020/1743 pika-antigeenitestien käytöstä SARS-CoV-2-infektion diagnosoinnissa.

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 292 artiklan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1) Covid-19-pandemia on edelleen merkittävä kansanterveyden uhka. Kuten komission tiedonannossa (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:52020DC0318&rid=1) EU:n lyhyen aikavälin terveydenhuoltovalmiudesta koronavirusepidemioiden varalta kuvaillaan, tehokkaat testausstrategiat ja riittävä testauskapasiteetti ovat olennaisia tekijöitä covid-19-epidemiaan varautumisessa ja sen torjunnassa, koska niiden avulla voidaan varhaisessa vaiheessa havaita mahdollisesti tartuntaa levittävät henkilöt ja saada selkeää tietoa tartuntatiheydestä ja tartunnoista eri yhteisöissä. Lisäksi ne ovat edellytys riittävälle kontaktien jäljittämiselle, jotta taudin leviämistä voidaan rajoittaa nopeilla eristystoimilla.

(2) Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ( EUVL C 326, 26.10.2012, s. 47.) 168 artiklan 7 kohdan mukaisesti terveyspolitiikan määrittely sekä terveystoimenpiteiden järjestäminen ja tarjoaminen kuuluvat edelleen kansalliseen toimivaltaan. EU:n jäsenvaltiot ovat näin ollen vastuussa covid-19-testausstrategioiden kehittämistä ja täytäntöönpanoa koskevista päätöksistä maan epidemiologisen ja sosiaalisen tilanteen pohjalta.

(3) Euroopan unioni hyväksyi vuonna 2013 Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen 1082/2013/EU (Euroopan parlamentin ja neuvosto...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.