Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry säädökseen

Puutteelliset hakuehdot

Komission tiedonanto 97/C 372/03 merkityksellisten markkinoiden määritelmästä yhteisön kilpailuoikeuden kannalta

EYVL C 372 9.12.1997

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

I. Johdanto

1. Tällä tiedonannolla on tarkoitus selventää sitä, miten komissio soveltaa merkityksellisten tuotemarkkinoiden ja maantieteellisten markkinoiden käsitettä valvoessaan yhteisön kilpailuoikeuden soveltamista ja erityisesti soveltaessaan asetuksia 17 ja (ETY) N:o 4064/89 ja vastaavia asetuksia muilla aloilla, kuten liikenteessä, hiili- ja teräsalalla ja maataloudessa, sekä ETA-sopimuksen merkityksellisiä määräyksiä (Valtiontukiasioiden tarkastelussa huomio kohdistuu tuen saajaan ja kyseiseen teollisuuden alaan/sektoriin eikä niinkään tuensaajan kohtaamiin kilpailurajoituksiin. Jos markkinavoima ja sitä kautta merkitykselliset markkinat kuitenkin tulevat esille tietyssä asiassa, tässä tiedonannossa hahmoteltua käytäntöä voidaan käyttää perustana valtiontukiasioiden tarkastelussa.). Viittauksilla perustamissopimuksen 85 ja 86 artiklaan ja yrityskeskittymien valvontaan tarkoitetaan tässä tiedonannossa ETA-sopimuksen ja EHTY:n perustamissopimuksen vastaavia määräyksiä.

2. Markkinoiden määrittely on väline, jonka avulla tunnistetaan ja määritellään yritysten välisen kilpailun rajat. Sen avulla voidaan luoda puitteet, joiden rajoissa komissio soveltaa kilpailupolitiikkaa. Markkinoiden määrittelemisen päätavoite on selvittää järjestelmällisesti asianosaisten yritysten (Tässä tiedonannossa asianosaisilla yrityksillä tarkoitetaan keskittymäasioissa keskittymän osapuolia, perustamissopimuksen 86 artiklan nojalla tehtä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.