Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till författning

Ofullständiga sökkriterier

Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna

EUT C 202 7.6.2016

Denna text innehåller Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna, vilken proklamerades i Strasbourg den 12 december 2007 av Europaparlamentet, rådet och kommissionen ( EUT C 303, 14.12.2007, s. 1). Denna text återger och anpassar den stadga som proklamerades den 7 december 2000 och ersätter densamma från och med den 1 december 2009, då Lissabonfördraget trädde i kraft. I enlighet med artikel 6.1 första stycket i fördraget om Europeiska unionen ska den år 2007 proklamerade stadgan ha samma rättsliga värde som fördragen.

Texten har tillkommit för dokumentationsändamål och Europeiska unionens institutioner ansvarar inte för den.

Europaparlamentet, rådet och kommissionen proklamerar högtidligen följande text som Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna.

Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna

Ingress

Europas folk har mellan sig skapat en allt fastare sammanslutning och har beslutat att dela en fredlig framtid på grundval av gemensamma värden.

I medvetande om sitt andliga och etiska arv bygger unionen på de odelbara och universella värdena människans värdighet, frihet, jämlikhet och solidaritet samt på den demokratiska principen och rättsstatsprincipen. Unionen sätter människan i centrum för sin verksamhet genom att inrätta ett unionsmedborgarskap och skapa ett område med frihet, säkerhet och rättvisa.

Unionen ska bidra till att bevara och utveckla dessa gemensamma värden med respekt för mångfalden i Europas folks kultur och traditioner samt för medlemsstaternas nationella identitet och organisering av sina offentliga myndigheter på nationel...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.