Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till författning

Ofullständiga sökkriterier

Konsoliderad version av fördraget om Europeiska unionen 2016

(enligt Lissabonfördraget)

EUT C 202 7.6.2016

Denna text innehåller de konsoliderade versionerna av fördraget om Europeiska unionen (EU-fördraget) och protokollen till detta, i den lydelse de har efter de ändringar som infördes genom Lissabonfördraget, som undertecknades den 13 december 2007 i Lissabon och trädde i kraft den 1 december 2009.

Vidare har i denna text beaktats den ändring som har gjorts genom protokollet om ändring av protokollet om övergångsbestämmelser och den ändring som har gjorts genom Europaparlamentets och rådets förordning (EU, Euratom) nr 741/2012 av den 11 augusti 2012 om ändring av protokollet om stadgan för Europeiska unionens domstol och bilaga I till detta, samt de ändringar som har gjorts genom Europeiska rådets beslut 2010/718/EU och 2012/419/EU av den 29 oktober 2010 och den 11 juli 2012 om ändring av ön Saint-Barthélemys respektive Mayottes ställning i förhållande till Europeiska unionen. I övrigt innehåller denna utgåva de ändringar som infördes genom anslutningsakten för Republiken Kroatien samt protokollet om det irländska folkets oro rörande Lissabonfördraget, vilket har ratificerats av alla medlemsstater. Denna text innehåller även de ändringar som infördes genom Europaparlamentets och rådets förordning (EU, Euratom) 2015/2422 av den 16 december 2015 om ändring av protokollet om stadgan för Europeiska unionens domstol. I denna text har också beaktats de rättelser som antogs till och med mars 2016.

Denna text har tillkommit för dokumentationsändamål och Europeiska unionens institutioner ansvarar inte för den.

Dessutom ändrad genom rättsakt:

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.