Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Edilex-sarja

Edilex-sarja on vuodesta 2007 alkaen julkaistu Edilexin oma julkaisusarja, jossa julkaistaan korkeatasoisia oikeustieteellisiä asiantuntija-artikkeleja. Pääpaino on oikeustieteellisissä artikkeleissa eri oikeudenaloilta. Oikeustieteen ohella artikkeleissa voidaan käsitellä myös yhteiskuntatieteellisiä kysymyksiä muun muassa kriminologian ja lainsäädäntötutkimuksen alalla.

Syksystä 2023 alkaen Edilex-sarjassa on julkaistu ainoastaan vertaisarvioituja artikkeleita. Edilex kuuluu Julkaisufoorumin JUFO 1 -luokitukseen. Edilex-sarjalle on myönnetty Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnuksen käyttöoikeus 12.4.2024 alkaen. Edilex-toimitus on sitoutunut noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja. Lisätietoa vertaisarviointitunnuksen käytön edellytyksistä löytyy täältä. Vertaisarviointitunnus löytyy Edilex-sarjassa 12.4.2024 jälkeen julkaistujen artikkelien kansilehdeltä.

Edilex-sarjan päätoimittaja OTT, yliopistolehtori Anssi Kärki vastaa julkaisusarjassa julkaistavien artikkelien arvioinnista ja julkaisupäätöksen tekemisestä sekä julkaisuprosessiin kuuluvasta vertaisarviointimenettelystä.

Vertaisarviointimenettelyssämme kirjoituksen arvioi kaksi arvioijaa, jotka ovat oikeudenalan ansioituneita asiantuntijoita, joiden tulee olla vähintään tohtorin tutkinnon suorittaneita tai muita tieteenalan asiantuntijoita. Lisäksi heidän tulee olla riippumattomia suhteessa arvioitavaan käsikirjoitukseen. Vertaisarviointimenettely on anonyymi eli ulkopuolinen arvioija ei saa tietää kirjoituksen kirjoittajaa eikä päinvastoin. Käsikirjoitukset ja vertaisarviointilausunnot käsitellään toimituksessa niin, ettei kirjoittajien anonymiteetti vaarannu.

Vertaisarviointiprosessin tarkempi kuvaus

Edilexin toimitusneuvosto valvoo Edilex-sarjan päätoimittajan ohella julkaisusarjan laatua ja kehittää julkaisua yhteistyössä päätoimittajan kanssa.

Artikkelit numeroidaan vuosittain juoksevasti (esim. Edilex 2023/1). Julkaisemme artikkelit taitetussa pdf-muodossa. Lisäksi artikkelilla on viitekortti, josta löytyy artikkeliin liittyviä viitetietoja ja linkkejä artikkelissa käsiteltyihin säädöksiin ja muihin Edilexin dokumentteihin.

Voit tarjota tieteelliset laatukriteerit täyttävän käsikirjoituksen sähköpostitse osoitteella anssi.karki@edita.fi.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.