Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Julkisen sektorin muuttuva rooli investoinneissa energiainfrastruktuuriin – uusia velvollisuuksia ja mahdollisuuksia EU:n TEN-E -asetuksen inspiroimana?

Talus, Kim – Huomo, Laura – Utter, Robert

Defensor Legis 6/2014 s. 931–939
9.12.2014
Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Euroopan unionin energiapolitiikan keskeinen tavoite on energian sisämarkkinoiden luominen. Lukuisten syiden vuoksi on kuitenkin selvää, ettei EU:n kunnianhimoisia energia- ja ilmastotavoitteita toteuteta ilman merkittävää ja suoraa julkisen sektorin osallistumista markkinoiden toimintaan. Tässä kirjoituksessa keskitytään valtioiden ja julkisen sektorin mukaan tulemista energiainfrastruktuurin kehittämiseen kestävän kasvun ja resurssitehokkuuden parantamiseksi. Euroopan laajuisista energiainfrastruktuurien suuntaviivoista annettu asetus (TEN-E-asetus) astui voimaan toukokuussa 2013, ja se luo EU-oikeuden tasolla oikeudellisesti sitovat puitteet kansalliselle lupamenettelylle, minkä takia myös avataan TEN-E-asetuksen synnyttämiä oikeuksia ja velvollisuuksia. (Muokannut Edilex-toimitus)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.