Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tulosta

Arvonlisäverotus

Syyskuu 2017

16 Luku Veroviranomaiset

16.1 Verohallinnon tehtävät

157 §
Verotuksesta ja sen valvonnasta vastaa Verohallinto sen mukaan kuin siitä erikseen säädetään.
2 momentti on kumottu L:lla 9.9.2016/773.
Verohallinto ratkaisee oikeuden 122 §:ssä tarkoitettuun palautukseen ja suorittaa muut palautukseen liittyvät tehtävät.
Verohallinto vastaanottaa ja toimittaa edelleen 156 m §:ssä tarkoitetut toisille jäsenvaltioille tehtävät palautushakemukset perustamansa sähköisen tietojärjestelmän kautta ja suorittaa muut hakemusten edelleen toimittamiseen liittyvät tehtävät.

Verohallinnon organisaatio sekä yksiköiden ja toimielimien tehtävät voivat määräytyä toiminto- tai aluejaon taikka vero- tai maksuvelvollisten ryhmittelyn perusteella (ks. laki Verohallinnosta 503/2010, 3 §). Verohallinnon yksiköiden lukumäärästä, nimistä, toimialueista ja pääasiallisista tehtävistä säädetään valtioneuvoston asetuksella. Valtioneuvoston asetuksen 563/2010 mukaan Verohallinnon yksikköjä ovat Yritysverotusyksikkö, Henkilöverotusyksikkö, Veronkantoyksikkö, asetuksen 6 §:ssä luetellut Verohallinnon yhteisiä tehtäviä varten toimivat yksiköt, Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö sekä Harmaan talouden selvitysyksikkö.

Yritysverotusyksikkö vastaa asetuksen 2 §:n mukaisesti yhteisöjen ja yhteisetuuksien verotuksen toimittamista sekä verotarkastuksesta ja muusta verovalvonnasta. Yritysverotoimistot ja Konserniverokeskus toimivat osana Yritysverotusyksikköä.

Verovelvolliset voivat kotikuntansa mukaisen Verohallinnon toimipisteen lisäksi asioida missä tahansa muussa Verohallinnon toimipisteessä. Jokaisen verovelvollisen verotuksesta on kuitenkin viime kädessä v...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.