Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tulosta

Arvonlisäverotus

Heinäkuu 2016

19 Luku Veron määrääminen ja siihen liittyvä verotusmenettely

Verovelvollisen tulee verotilimenettelyä noudattaen oma-aloitteisesti maksaa vero valtiolle, kun verokauden eli tavallisesti kalenterikuukauden myynneistä suoritettavan veron määrä on suurempi kuin vastaavan kuukauden vähennettävän veron. Verovelvolliselle määrätyn oma-aloitteisen tilitys- ja raportointivelvollisuuden perusteella varsinaista verotuspäätöstä ei tehdä verokaudelta.

Veron tilitysvelvollisuutta täydentää verovelvolliselle määrätty ilmoitusvelvollisuus, jonka perusteella Verohallinto saa käyttöönsä tiedon verovelvollisen liiketoimintaan liittyvien myyntien ja vähennettävän veron määrästä. Kausiveroilmoitus  toimii verotuksen perusteena, ja kausiveroilmoituksella ilmoitettu tilitettävän veron määrä merkitään verotilille velvoitteeksi.

Verovelvollinen saattaa tahallisesti tai tahattomasti olla sellaisessa tilanteessa, että hän ei joko halua tai pysty suorittamaan kausiveroilmoituksessa ilmoittamaansa maksettavan veron määrää veron maksamista koskevien AVL 14 luvun ja verotililain (604/2009) säännösten mukaisesti. Jos verovelvollinen laiminlyö kausiveroilmoituksella ilmoittamiensa verojen maksamisen, Verohallinto ryhtyy verotililaista ilmenevällä tavalla suorittamatta jääneen velvoitteen perimistoimiin.

Jos verovelvollinen laiminlyö hänelle määrätyn ilmoitusvelvollisuuden kokonaan tai osittain eikä anna Verohallinnon kehotuksesta huolimatta veron määräämistä varten tarpeellisia tietoja, Verohallinto määrää veron maksettavaksi arvioimalla.

Verotilimenettelyn  käyttöönoton yhteydessä vuoden 2010 alussa luovuttiin erillisestä niin sanottua säännönmukai...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.