Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Tulosta

Arvonlisäverotus

Heinäkuu 2016

16 Luku Veroviranomaiset

16.1 Verohallinnon tehtävät

157 §
Verotuksen yleinen valvonta kuuluu Verohallinnolle.
Verohallinnon tehtävänä on veron määrääminen ja palauttaminen, veron suorittamisen ja maksamisen valvonta sekä veronkanto.
Verohallinto ratkaisee oikeuden 122 §:ssä tarkoitettuun palautukseen ja suorittaa muut palautukseen liittyvät tehtävät.
Verohallinto vastaanottaa ja toimittaa edelleen 156 m §:ssä tarkoitetut toisille jäsenvaltioille tehtävät palautushakemukset perustamansa sähköisen tietojärjestelmän kautta ja suorittaa muut hakemusten edelleen toimittamiseen liittyvät tehtävät.

158 §
Verovelvollista, 13 a §:ssä tarkoitettua verovelvollisuusryhmää ja 13 c §:ssä tarkoitettua paliskuntaryhmää koskevat asiat käsitellään Verohallinnossa.

 Verohallinto vastaa verotuksen yleisestä valvonnasta, veron määräämisestä ja palauttamisesta, veron suorittamisen ja maksamisen valvonnasta sekä veronkannosta. Lisäksi Verohallinto vastaa niin sanottuihin ulkomaalaispalautuksiin liittyvistä tehtävistä (ks. tästä tarkemmin AVL 122 ja 156 m §:n kohdalta).

Nykyinen Verohallintoa koskeva laki (503/2010) tuli voimaan 1.9.2010. Voimaantulon yhteydessä luovuttiin laintasoisesta Verohallinnon eri yksikköjen luetteloinnista ja eri yksiköille säädetty toimivalta siirrettiin verotuksesta vastaavalle yhtenä viranomaisena toimivalle Verohallinto-nimiselle viranomaiselle. Samalla verolakeja, arvonlisäverolaki mukaan lukien, muutettiin niin, että laissa toimivaltaiseksi viranomaiseksi säädettiin tietyn yksikön asemesta kattavasti Verohallinto, mikä mahdollistaa Verohallinnon sisäiset tehtävien uudelleenjärjeste...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.