Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Sosiaalinen vahvistaminen – muutostyöskentely, kuntoutuminen, kontrolli ja sinnikkyys asumiseen liittyvän työn yhteydessä

Rautiainen, Markku

Artikkelit 28.10.2010, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Joensuun seudun nuorisoasunto-yhdistys (Josna) on mallintanut Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) rahoittamalla Nuttu-projektilla asumisen sisältöpalveluja ja tuetun asumisen käytänteitä. Asumisen tuen mallintamisesta saadut kokemukset halutaan jakaa hyväksi käytänteeksi. Artikkelissa esitellään asumiseen liittyvän tukitoiminnan teoreettista ajattelupohjaa, työskentelyssä syntyneitä käytänteitä ja käytännön kokemuksia asumiseen liittyvien huolien käsittelyssä. Kokemuksissa korostuu sosiaalisen vahvistamisen, puuttumisen, poluttamisen ja isännöinnin ennaltaehkäisevä näkökulma. Artikkelissa kuvataan havaintoja asumiseen liittyvien sisältöpalvelujen kontekstista, tukitoiminnan mallintamista ja työkäytäntöjä, työskentelyn mitoitusta, palveluohjausta, poluttamista ja verkostotyöskentelyyn liittyvää työotetta.

    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2010/7

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.