Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Työnteon keskeisten ehtojen selvitysvelvollisuus – sisältö, menettely ja oikeusvaikutukset

Partanen, Karoliina – Koskinen, Seppo

Artikkelit 27.8.2008, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Työsopimuslain 2:4 §:ssä säädetään työnantajaan kohdistuvasta velvollisuudesta antaa työntekijälle kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista. Velvollisuus koskee ensisijaisesti työsuhteita, joiden ehdoista on sovittu suullisesti. Työnantaja on velvollinen antamaan kirjallisen selvityksen työntekijälle edellä mainitun tilanteen lisäksi, jos työsopimus on tehty kirjallisesti, mutta kirjallinen työsopimus ei sisällä kaikkia työsopimuslain 2:4 §:n toisessa momentissa säädettyjä ehtoja.

Kirjallinen selvitys työnteon ehdoista ei ole työsopimus. Selvityksen ensisijaisena tarkoituksena on informoida työntekijää työsuhteen ehdoista. Säännös toteuttaa kuitenkin työntekijän suojeluperiaatetta, sillä TSL:n 2:4 § on pakottavaa oikeutta, eivätkä työsuhteen osapuolet voi sopia pätevästi työnantajan oikeudesta olla toteuttamatta velvollisuutta.

Kirjoituksen tarkoituksena on tarkastella, miten kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista vaikuttaa sekä työnantajan että työntekijän asemaan. Lisäksi selvitetään työnantajaan kohdistuvan menettelyvelvollisuuden sisältöä sekä velvollisuuden toteuttamista.

    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2008/13

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.