Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

KHO 2022:90 – Poikkeamispäätöksestä vähäisesti poikkeaminen – Kerrosala – Sovellettava säännös – Rakennustyönaikainen muutos

Jääskeläinen, Lauri

Artikkelit 9.1.2023, Oikeustapauskommentti

Tiivistelmä

Oikeustapauskommentti käsittelee korkeimman hallinto-oikeuden tapausta KHO 2022:90. Tapauksessa rakennus- ja lupalautakunta oli myöntänyt asunto-osakeyhtiölle rakennusluvan kuuden huoneiston rivitalon ja maalämpökaivon rakentamiseen sekä omakotitalon ja autokatoksen purkamiseen. Rakennusluvan yhteydessä oli myönnetty vähäisenä poikkeamisena rakennusoikeuden ylitys 4,5 m²:llä hankkeelle lainvoimaisessa poikkeamisluvassa jo myönnetystä rakennusoikeuden ylityksestä (129 m²). Hallinto-oikeus oli kumonnut vastapäisen kiinteistön valituksesta rakennuslupapäätöksen.

Korkein hallinto-oikeus myönsi asunto-osakeyhtiölle valitusluvan. Hallinto-oikeuden ja rakennus- ja lupalautakunnan päätökset asian muuttuneeseen tilanteeseen nähden kumottiin ja valitus enemmälti hyläten asia palautettiin rakennus- ja lupalautakunnalle kokonaisuutena uudelleen arvioitavaksi.

(Edilex-toimitus)

    Lisätiedot
  • Kirjoitus on aiemmin julkaistu Rakennustarkastusyhdistys RTY ry:n sivuilla https://www.rakennustarkastusyhdistys.fi/laki/.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.