Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Oikea tapa tarjota työntekijälle muuta työtä kollektiiviperusteisessa irtisanomisessa – korkeimman oikeuden ratkaisun KKO:2022:33 synnyttämiä ajatuksia

Paanetoja, Jaana

Artikkelit 13.6.2022, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Useassa työsopimuslain (55/2001) säännöksessä säädetään työnantajan velvollisuudesta tarjota työntekijälle muuta työtä. Käytännössä näissä yhteyksissä puhutaan yleensä muun työn tarjoamisvelvoitteesta (tai uudelleensijoittamisvelvoitteesta), vaikka lainsäätäjä on käyttänyt eri lainkohdissa vaihtelevia ilmaisuja.

Luultavasti tunnetuin ja tutuin työnantajan muun työn tarjoamista koskevista velvoitteista liittyy taloudellisella ja tuotannollisella perusteella tapahtuvaan irtisanomiseen. Sen mukaan työnantajan on selvitettävä, onko työntekijä sijoitettavissa toisiin tehtäviin irtisanomisen vaihtoehtona.

Tässä artikkelissa käsitellään työsopimuslain työnantajalle asettamia työn tarjoamis- ja koulutusvelvollisuuksia irtisanomistilanteissa oikeuskäytännön, erityisesti korkeimman oikeuden ratkaisun KKO 2022:33 valossa. Tarkastelun kohteena ovat myös tarjoamisvelvoitteen täyttymisen edellytykset tarkemmin; muun muassa se, millä tavoin velvoite on konkreettisesti täytettävä.
(Edilex-toimitus)

    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2022/21

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.