Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

KHO 2021:185 – Purkamislupa – Tehdasrakennukset – Valtakunnallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö (RKY) – Maakuntakaavan suunnittelumääräys – Rakennusten kunto ja käyttökelpoisuus

Jääskeläinen, Lauri

Artikkelit 5.5.2022, Oikeustapauskommentti

Tiivistelmä

Oikeustapauskommentti käsittelee korkeimman hallinto-oikeuden tapausta KHO 2021:185. Tapauksessa rakennustarkastaja oli myöntänyt konkurssipesälle purkamisluvan tehdasrakennusten purkuun. Rakennus- ja ympäristölautakunta oli hylännyt ELY-keskuksen oikaisuvaatimuksen asiasta, ja hallinto-oikeus puolestaan hylkäsi ELY-keskuksen valituksen rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksestä.

Korkein hallinto-oikeus myönsi ELY-keskukselle valitusluvan, mutta valitus hylättiin äänin 5-4. Päätöstä voidaan pitää merkittävänä kannanottona ja linjauksena joustavasti säädetyn purkamisluvan edellytysharkinnan ketjussa. Päätös vahvisti sen, ettei ole yksinomaan purkamisluvan hakijan tehtävänä osoittaa purettavaksi haettujen rakennusten suojeluarvojen menettäminen.
(Edilex-toimitus)

    Lisätiedot
  • Kirjoitus on aiemmin julkaistu Rakennustarkastusyhdistys RTY ry:n sivuilla https://www.rakennustarkastusyhdistys.fi/laki/.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.