Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä artikkelia voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.

Monivalintakysymykset oikeustieteellisen alan yhteisvalintakokeessa – hitti vai huti?

Nissinen, Mika – Silvennoinen, Elisa – Saqr, Mohammed

Artikkelit 13.1.2022, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Oikeustieteellisellä alalla valtakunnallinen suomenkielinen valintakoe otettiin käyttöön vuonna 2018. Samalla valintakokeeseen osallistujien määrä kasvoi ja tarkistus muutettiin kaksivaiheiseksi siten, että ensimmäisessä vaiheessa hakijat karsitaan monivalintatehtävien perusteella. Kaikilta kokeeseen osallistuneilta tarkistetaan monivalintatehtävät, ja hakijat asetetaan niiden perusteella paremmuusjärjestykseen. Vain toiseen vaiheeseen edenneiltä hakijoilta tarkistetaan kokeen esseetehtävät.

Monivalintakysymysten käyttöönoton myötä ja hakijoita karsivan luonteen vuoksi monivalintakysymysten käyttöä ja toimivuutta on tärkeää arvioida. Tutkimuksen on tarkoitus auttaa ymmärtämään paremmin monivalintakysymysten hyötyjä ja haittoja oikeustieteen valintakokeessa. Tutkimuksessa vastataan kysymykseen siitä, voitaisiinko opiskelijavalinta tehdä luotettavasti ja riittävän erottelevasti pelkästään monivalintakysymysten perusteella. Tutkimuksella saadaan tietoa, jonka avulla voidaan arvioida koulutusjärjestelmän tavoitteita, laatua ja tasapuolisuutta, sekä sen haasteita ja kehityskohteita.
(Edilex-toimitus)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.