Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä artikkelia voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.

Digipalvelulain soveltamisesta yliopistoissa

Hiltunen, Visa – Sariola, Meri

Artikkelit 1.10.2020, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Lailla digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (digipalvelulaki) pannaan kansallisesti täytäntöön saavutettavuusdirektiivi. Digipalvelulaki on tullut voimaan 1.4.2019, mutta voimaantuloon liittyy useita siirtymäaikoja, joista keskeisimmät päättyivät 23.9.2020.

Tässä artikkelissa tarkastellaan digipalvelulain keskeisiä käsitteitä ja soveltamisalan rajoituksia yliopistojen kontekstissa. Artikkeli myös avaa keskeiset lakiin liittyvät käsitteet. Yliopistojen kohdalla merkittävä soveltamisalan rajaus on se, että lakia ei sovelleta yliopiston sisäisen hallinnon järjestämiseen. Digipalvelulaissa on myös soveltamisalan rajoituksia koskien opetusta ja tutkimusta. Myös aikasidonnaisen median poikkeus on yliopistojen kohdalla merkittävä.

Artikkelissa käsitellään myös saavutettavuusselostetta, saavutettavuuspalautetta sekä kohtuutonta rasitetta. Artikkelissa ei käsitellä kuitenkaan digipalvelulain 2 luvun digitaalisten palvelujen järjestämistä yleisölle koskevaa lukua tai saavutettavuusvaatimusten valvontaa ja oikeussuojaa koskevaa 4 lukua.

    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2020/38

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.