Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä artikkelia voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Vertaisarvioitu

Lainsäädäntövallan delegoimista koskeva säädösvalmistelu – Tutkimus asetus- ja määräystenantovaltuuksien esiintyvyydestä hallituksen esityksissä, valtuuksien kohteista sekä valtuuksiin kohdistuvista korjauksista eduskuntakäytännössä

Tuominen, Risto

Artikkelit 10.9.2020, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Tässä tutkimuksessa käsitellään yhtä lainvalmistelun kannalta olennaista osa-aluetta eli lainsäädäntövallan delegoimista. Tutkimuskysymyksiä on kaksi. Ensimmäisenä artikkelissa selvitetään, millaisista asioista lainvalmistelussa ehdotetaan säänneltävän asetuksilla tai määräyksillä. Toisena tutkimuskysymyksenä on se, millaisia valtuussäännökset ovat hallituksen esityksissä ja millaisia korjauksia niihin yleensä tehdään. Tutkimuskysymykseen vastaamiseksi hallituksen esityksissä esitettyjä säännösehdotuksia on vertailtu eduskunnan mietintövaliokuntien kyseisiin säännöksiin mietinnöissään tekemiin korjauksiin.

    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2020/32

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.