Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Markkinaehtoisen vaihteluvälin määrittäminen verrokkijoukosta ja soveltuvimman oikaisupisteen valinta markkinaehtoiselta vaihteluväliltä siirtohinnoittelussa

Haapaniemi, Matti

Artikkelit, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Siirtohinnoittelun vertailuanalyysissä verrataan intressisuhteessa tapahtuvaa liiketoimea riippumattomien osapuolten välillä toteutettuun vertailukelpoiseen liiketoimeen. Vertailuanalyysin tehtävänä on löytää ne verrokit, jotka luotettavimmin kuvaavat markkinaehtoisen siirtohinnoittelun tasoa etuyhteysliiketoimessa. Vertailuanalyysin suorittamisen kannalta ongelmallista on usein se, että siinä joudutaan ulkoisten verrokkien osalta turvautumaan vertailutietoon, jonka perusteella ei voida luotettavasti todentaa kaikkia vertailukelpoisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Oikeuskäytännön perusteella voidaankin todeta, että markkinaehtoisen vaihteluvälin ja soveltuvimman oikauspisteen määrittämiseen ei löydy yleispäteviä säännöksiä, vaan ratkaisu riippuu kunkin yksittäisen tapauksen erityisolosuhteista.
(Edilex-toimitus)

Aihealueet
    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2020/10. Artikkelia (versio 2.0) on päivitetty 20.4.2020 sivuilla 13-15 olevan KHO:2020:34 tapauksen kuvauksella.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.