Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Luovutuksensaajan irtisanomisoikeus liikkeen luovutuksen jälkeen

Saarinen, Mauri

Artikkelit 8.11.2018, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Unionin tuomioistuin (EUT) on vuoden 1985 jälkeen viitannut noin 80 tapaukseen, jossa kysymys on ollut liikkeenluovutusdirektiivin (77/187/ETY, nykyisin 2001/23/EY) tulkinnasta. Tapaukset ovat pääasiassa koskeneet liikkeen luovutuksen käsitettä, josta Suomessa on säädetty työsopimuslain 1:10:ssä. Sen sijaan nykyisin liikkeenluovutusdirektiivin 4.1 artiklasta on annettu hyvin harvoja ennakkoratkaisuja. Tämän vuoden elokuussa (7.8.2018) EUT käsitteli tapausta Sigüenza, joka koski kyseisen artiklan tulkintaa.

Tapauksessa Sigüenza oli kysymys pääasiassa liikkeenluovutusdirektiivin soveltamisalasta sekä työntekijöiden irtisanomisesta ja sen perusteesta tilanteessa, jossa työntekijät oli irtisanottu ennen liiketoiminnan luovutusta. Artikkelin lopuksi tarkastellaan, onko EUT:n ennakkoratkaisulla vaikutusta Suomen työsopimuslain 7:5:n (irtisanomisoikeus liikkeen luovutuksen yhteydessä) ja 7:6:n (luovutuksensaajan vastuu) tulkintaan.
(Edilex-toimitus)

    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2018/38

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.