Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Erityisen tarkastuksen suorittamista oli käsitelty yhtiökokouksessa lainmukaisesti – prosessin pitkä kesto vaarantaa oikeussuojan (KHO 2017:154)

Vahtera, Veikko

Artikkelit 20.10.2017, Oikeustapauskommentti

Tiivistelmä

Asunto-osakeyhtiön varsinainen yhtiökokous oli pidetty 14.5.2013. Kokouksen työjärjestykseen oli osakkeenomistajan ehdotuksesta esitetty lisättäväksi kaksi kohtaa, joista toinen koski erityisen tarkastuksen toimittamista yhtiön hallinnosta ja kirjanpidosta viideltä vuodelta. Yhtiökokous oli päättänyt, että yhtiössä pidetään ylimääräinen yhtiökokous, jossa tämä esitetty asia käsitellään. KHO katsoi tästä huolimatta, että erityistä tarkastusta oli ehdotettu ja kannatettu jo varsinaisessa yhtiökokouksessa asunto-osakeyhtiölain edellyttämällä tavalla, minkä johdosta osakkeenomistaja saattoi hakea erityisen tarkastuksen toimittamista aluehallintovirastolta. KHO:n antoi asiassa päätöksen lokakuussa 2017. Osakkeenomistajan oikeussuoja voi vaarantua hallintoprosessin pitkän keston seurauksena, kun kanneajat kuluvat umpeen (KHO 2017:154). (Edilex-toimitus)

Aihealueet

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.