Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Komission direktiiviehdotus yritysten ennaltaehkäisevistä uudelleenjärjestelymenettelyistä – Minkälainen voisi olla "Suomen malli"?

Engelberg, Matti

Artikkelit 26.4.2017, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Artikkelissa mietitään optimaalista suomalaista mallia yhtäältä yrityksen ja sen velkojien välisten oikeuksien sääntelyn ja toisaalta yrityksen keskeisten sidosryhmien – velkojien tai osakkaiden taikka näiden osaryhmien – keskinäisten oikeuksien sääntelyn kehittämiseksi. Aiheeseen liittyy komission viime vuoden lopulla antama direktiiviehdotus sekä tuoreet oikeusministeriön ja valtiovarainministeriön muistiot osakeyhtiölain ja joukkovelkakirjamarkkinoita koskevan sääntelyn kehittämisestä. Useissa EU:n jäsenvaltioissa on viime vuosina kehitetty ennakoivia oikeudellisia mekanismeja yritystoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi erilaisissa yritystä ja sen rahoitusta tai omistusta koskevissa järjestelytilanteissa. Järjestelymallit koskevat käytännössä erityisesti keskisuuria ja suuria yhtiöitä, joilla on käytössä useampia eri velkainstrumentteja tai joiden osakkeet ovat listattuna säännellyllä tai monenkeskisellä markkinalla. Komission direktiiviehdotuksen ymmärrettävä tavoite on pyrkiä harmonisoimaan eri maissa menettelyissä käytettäviä mekanismeja.
(Edilex-toimitus)





Schemes of Arrangement - ennaltaehkäisevä uudelleenjärjestelymenettely - direktiiviehdotus ennaltaehkäiseviä uudelleenjärjestelyjä koskevista puitteista -
preventive restructuring frameworks - European Model Company Act

    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2017/18

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.