Edilexissä on huoltokatko maanantaina 19.8.2019. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksen päätös kunnossapitovastuun muuttamisesta ei ollut yhdenvertaisuusperiaatteen vastainen

Vahtera, Veikko

Artikkelit 17.2.2015, Oikeustapauskommentti
Alkuperäinen julkaisupäivä: 17.2.2015

Tiivistelmä

Kirjoittaja käsittelee tapausta Vaasan hovioikeus, 9.1.2014; S12/397. Osakkeenomistaja vaati yhtiöjärjestysmuutosta koskevan yhtiökokouksen päätöksen kumoamista yhdenvertaisuusperiaatteen vastaisena. Yhtiön kunnossapitovastuuta laajennettiin poistamalla aiempi yhtiöjärjestyksen määräys, jolla märkätilojen vesieristeet, lattiapohjat, läpiviennit ja lattiakaivo oli siirretty osakkeenomistajan kunnossapitovastuulle. Osakkeenomistaja katsoi muutoksen olevan yhdenvertaisuusperiaatteen vastainen, sillä hän oli ennen yhtiöjärjestyksen muutosta saneerannut itse kylpyhuoneensa. Osakkeenomistajan kanne hylättiin ja hovioikeus katsoi AsOYL 6:32.1:ssa tarkoitetun säästön huomioimisen turvaavan osakkeenomistajien yhdenvertaisen kohtelun.(Edilex-toimitus)

Aihealueet

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.