Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Vertaisarvioitu

Kokonaispalkkaussopimukset oikeuskäytännössä

Koskinen, Seppo – Valkonen, Mika

Artikkelit 19.8.2015, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Kokonaispalkkaussopimuksissa sovitaan työntekijän ja työnantajan välillä työstä kokonaiskorvaus erittelemättä työlainsäädännön ja/tai työehtosopimuksen ja työsopimuksen mukaan määräytyviä vähimmäispalkan ylittäviä lisiä ja korvauksia. Keskeinen kysymys on, salliiko työlainsäädännön ja/tai työehtosopimusten pakottavuus, ja jos sallii, millaisin edellytyksin kokonaispalkkauksesta sopimisen, ja mitä kokonaiskorvaussopimisen voidaan katsoa kattavan.

Kirjoituksen kohteena on sopiminen erilaisista korvauksista ja palkan lisistä osaksi kokonaispalkkaa. Kokonaiskorvaussopimuksia tarkastellaan etupäässä oikeuskäytännön nojalla. Kokonaiskorvaussopimukset ovat melko yleisiä sovittaessa palkan osien sisältymisestä tai erilaisten lisätehtävien kuulumisesta kokonaispalkkaan, vaikka palkkaus sinänsä perustuukin nykyisin pääasiallisesti työn vaativuuteen, henkilön pätevyyteen ja työn tuloksiin.

Kokonaiskorvausten arvioinnin yhteydessä kyse on oikeuskäytännössä usein ollut myös siitä, onko kokonaiskorvauksesta ylipäätään sovittu tai miten siitä on sovittu taikka mikä on yrityskohtaisten käytäntöjen tai muutoin noudatetun toimintatavan merkitys. Tässä kirjoituksessa ei tarkastella tarkemmin tätä problematiikkaa. Kirjoituksessa ei käsitellä myöskään työnantajan oikeutta yksipuolisesti esimerkiksi sulauttaa joitakin lisiä tai korvauksia osaksi palkkaa. Tarkastelun ulkopuolelle jäävät myös tilanteet, joissa kokonaispalkan katsotaan puolin tai toisin kattavan myös lisätehtävät toimenkuvan laajentuessa tai supistuessa. Niin ikään työtuomioistuimen ja yleisten tuomioistuinten toimivaltakysymyksiä ei tarkastella. Näissä tilanteissa oikeudelliseksi ongelmaksi saattaa muodostua jo se, pitääkö riita lisän tai korvauksen sisällyttämisestä kokonaispalkkaan käsitellä työtuomioistuimessa työehtosopimusta koskevana riita-asiana vai voidaanko kanne ajaa käräjäoikeudessa. Kirjoituksen kohteena eivät liioin ole työehtosopimuksilla toisin sopimiseen ja työaikakirjanpitoon liittyvät monet oikeudelliset tulkinnat ja vaikeudet.
(Edilex-toimitus)

    Lisätiedot
  • Edilex-sarja 2015/25

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.