Edilexissä on huoltokatko tiistaina18.5.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

KHO:2013:55 – Asemakaava, kunta, viranhaltija, esteellisyys, puolueettomuuden vaarantuminen muusta erityisestä syystä, valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö

Wähä, Susanna

Artikkelit 15.11.2013, Oikeustapauskommentti
Alkuperäinen julkaisupäivä: 31.5.2013

Tiivistelmä

Tässä KHO:n vuosikirjaratkaisussa oli kysymys Rovaniemen kaupunginvaltuuston hyväksymästä asemakaavan muutoksesta, jolla oli tarkoitus mahdollistaa asuin-, liike- ja toimistorakennusten rakentaminen Ounaskosken yläasteen koulurakennuksen paikalle Rovaniemen keskustassa. Alueelle oli osoitettu rakennusoikeutta noin sadalle uudelle asunnolle. Vuosikirjaratkaisuksi tapaus päätyi apulaiskaupunginjohtajan esteellisyyden arvioinnin vuoksi, mutta päätös on mielenkiintoinen myös kaavahankkeen sijoittumisen vuoksi. Kaava-alueella sijaitsevat Ounaskosken yläasteen koulurakennus ja opettajien asuinrakennus sisältyvät Museoviraston laatimaan valtakunnallisesti merkittävien rakennettuja kulttuuriympäristöjä koskevaa inventointiin.

Aihealueet
    Lisätiedot
  • RY Rakennettu ympäristö -lehti

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.