Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry esitykseen

Puutteelliset hakuehdot

HE 2/2007
Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ulkomaanedustuksen korvauksista annetun lain 21 §:n muuttamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Ulkomaanedustuksen korvauksista annettua lakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että määräaikaisessa ulkoasiainhallinnon palvelussuhteessa ulkomaanedustukseen määrätyllä virkamiehellä olisi vakiintuneen käytännön mukaisesti edelleen oikeus laissa säädettyihin korvauksiin, vaikka hänet nimitetään määräajaksi virkaan.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu. Lakia sovellettaisiin 1 päivästä helmikuuta tänä vuonna tai myöhemmin määräajaksi nimitettyihin.


PERUSTELUT

1 Nykytila ja ehdotetut muutokset

Ulkoasiainasiainhallinnon määräaikaisessa virkasuhteessa olevalla ulkomaanedustukseen määrätyllä virkamiehellä on oikeus säädettyihin korvauksiin ulkomaanedustuksen korvauksista annetun lain (596/2006) 21 §:n mukaan.

Määräaikaisessa virkasuhteessa ulkomaanedustukseen määrätyt virkamiehet ovat yleensä olleet valtion muiden virastojen palveluksessa olevia virkamiehiä, jotka on ulkomaanedustuksessa määrätty hoitamaan varsinaisen työnantajansa hallinnonalaan kuuluvia tehtäviä. Heidät on ulkomaanedustuksessa työskentelyn ajaksi otettu ulkoasiainhallinnon määräaikaiseen virkasuhteeseen.

Määräaikaisen virkasuhteen lisäksi ulkomaanedustukseen on helmikuun 2007 alusta määrätty ulkoasiainhallinnon ulkopuolisten hallinnonalojen tehtäviä hoitamaan virkamiehiä myös siten, että heidät nimitetään määräajaksi ulkoasiainhallinnon virkaan. Muutos perustuu valtion virkamieslain (750/1994) 9 §:n 2 momenttiin, jonka mukaisesti virkaan voidaan nimittää määräajaksi, jos viran luonteeseen tai viraston toimintaan liittyvä perusteltu syy sitä vaatii.

2 Esityksen vaikutukset

Esitys mahdollistaa nykyisen käytännön jatkumisen siten, että ulkoasiainhallinnon palvelussuhteeseen määräajaksi otetuille virkamiehille voidaan maksaa ulkomaanedustuksen korvauksista annetussa laissa tarkoitetut korvaukset sinä aikana, kun he ulkomaanedustukseen määrättyinä hoitavat heille annettuja tehtäviä.

Esityksellä ei ole valtiontaloudellisia vaikutuksia.

3 Asian valmistelu

Esitys on valmisteltu ulkoasiainministeriössä.

4 Voimaantulo

Laki ehdotetaan tulevaksi voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu. Lakia sovellettaisiin jo 1 päivästä helmikuuta 2007 tai sen jälkeen määräajaksi nimitettyihin.

Edellä esitetyn perusteella annetaan Eduskunnan hyväksyttäväksi seuraava lakiehdotus:

              
Lakiehdotus

Laki ulkomaanedustuksen korvauksista annetun lain 21 §:n muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan ulkomaanedustuksen korvauksista 29 päivänä kesäkuuta 2006 annetun lain (596/2006) 21 § seuraavasti:

21 §
Korvaukset määräaikaisessa palvelussuhteessa

Ulkoasiainhallinnon määräaikaisessa virkasuhteessa olevalla sekä ulkoasiainhallinnon virkaan määräajaksi nimitetyllä, ulkomaanedustukseen määrätyllä virkamiehellä on oikeus tässä laissa säädettyihin korvauksiin. Hänelle maksettavan varustautumiskorvauksen määrä on kuitenkin 50 prosenttia 6 §:ssä tarkoitetun varustautumiskorvauksen määrästä.

Mitä 1 momentissa säädetään varustautumiskorvauksesta, ei sovelleta määräaikaiseen avustajaan.


Tämä laki tulee voimaan päivänä kuuta 2007.

Lakia sovelletaan jo 1 päivästä helmikuuta 2007 tai sen jälkeen määräajaksi nimitettyyn.


Helsingissä 27 päivänä huhtikuuta 2007

Tasavallan Presidentti
TARJA HALONEN

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri
Paavo Väyrynen

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.