Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry esitykseen

Puutteelliset hakuehdot

HE 139/2006
Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ulkomaaedustuksen korvauksista annetun lain muuttamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Ulkomaanedustuksen korvauksista annettuun lakiin ehdotetaan lisättäväksi säännökset, joiden perusteella ulkoasiainministeriön asetuksella voidaan tarkemmin säätää korvauksista, joita maksetaan ulkomaanedustukseen määrätyn ulkoasiainhallinnon virkamiehen ulkomailla suorittamasta työstä ja paikallisista olosuhteista johtuvien erityisten menojen kattamiseksi.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä lokakuuta 2006.


PERUSTELUT

1. Nykytila ja ehdotetut muutokset

Ulkoasiainhallinnon virkamiehen ulkomailla suorittamasta työstä ja paikallisista olosuhteista johtuvien erityisten menojen kattamisesta säädetty korvausjärjestelmä muuttuu 1 päivänä lokakuuta 2006, kun ulkomaanedustuksen korvauksista säädetty laki (596/2006) tulee voimaan.

Korvausten edellytyksistä ja suuruuden määräytymispeursteista säädetään lailla. Tarkemmat säännökset korvausten määristä on tarkoitus antaa ulkoasiainministeriön asetuksella. Jotta korvauksien suuruutta ja maksamistiheyttä voitaisiin eräissä tapauksissa rajoittaa, on asetuksenantovaltuuksia syytä täsmentää. Nyt ehdotetuilla muutoksilla lisätään lakiin ne asetuksenantovaltuutukset, jotka ovat välttämättömiä ulkomaanedustuksen korvausten maksamiseksi ulkomaanedustuksen korvauksista säädetyssä laissa tarkoitetulla tavalla.

2. Esityksen vaikutukset

Esityksen tarkoituksena on mahdollistaa korvausjärjestelmän toimiminen hallituksen esityksessä (HE 50/2005) tarkoitetulla ja esitetyllä tavalla. Esityksellä ei ole valtiontaloudellisia vaikutuksia.

3. Asian valmistelu

Esitys on valmisteltu ulkoasiainministeriössä.

4. Voimaantulo

Laki ehdotetaan tulevaksi voimaan samanaikaisesti ulkomaanedustuksen korvauksista annetun lain kanssa eli 1 päivänä lokakuuta 2006.

Edellä esitetyn perusteella annetaan Eduskunnan hyväksyttäväksi seuraava lakiehdotus:

Lakiehdotus

Laki ulkomaanedustuksen korvauksista annetun lain muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan ulkomaanedustuksen korvauksista 29 päivänä kesäkuuta 2006 annetun lain (596/2006) 7 §:n 2 momentti ja 12 §:n 3 momentti sekä

lisätään 6 §:ään uusi 3 momentti ja 10 §:ään uusi 5 momentti seuraavasti:

6 §
Varustautumiskorvaus

Tarkemmat säännökset varustautumiskorvauksen määristä ja määräytymisestä annetaan ulkoasiainministeriön asetuksella.

7 §
Muuttokorvaus

Muuttokorvauksen suuruus määräytyy virkamiehen tai tehtävän vaatimusten samoin kuin virkamiehen mukana seuraavien perheenjäsenten lukumäärän sekä muutettavan matkan perusteella. Korvattavien muuttokuutioiden määristä sekä muuttokuutioiden ja -reittien korvausmääristä säädetään ulkoasiainministeriön asetuksella.


10 §
Matkakorvaukset

Siitä, kuinka usein virkamiehellä ja hänen perheenjäsenellään on oikeus kotiloma- ja tapaamismatkakorvauksiin säädetään ulkoasiainministeriön asetuksella. Ulkoasiainministeriön asetuksella säädetään myös siitä, missä tilanteissa ja keille maksetaan matkakorvausta kuolemantapauksen johdosta.

12 §
Olosuhdekorvaus

Korvaukseen oikeuttavista asemapaikoista sekä korvauksen suuruudesta säädetään ulkoasiainministeriön asetuksella.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 2006.


Helsingissä 15 päivänä syyskuuta 2006

Tasavallan Presidentti
TARJA HALONEN

Ulkoasiainministerin sijainen, Pääministeri
Matti Vanhanen

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.