Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Julkisoikeus

22.2.2017 11.41 Apulaisoikeusasiamies: Porin prikaatin menettely varusmiesten ja toimittajan sananvapauden rajoittamisesta yllätyshyökkäyksen torjuntaan liittyen "arvostelulle altis"

Apulaisoikeusasiamies: Porin prikaatin menettely varusmiesten ja toimittajan sananvapauden rajoittamisesta yllätyshyökkäyksen torjuntaan liittyen

Apulaisoikeusasiamies piti sananvapauden kannalta arvostelulle alttiina sitä, että haastattelun suorittamista oli rajoitettu siten, etteivät varusmiehet voisi ilmaista mielipidettään haastattelun aiheesta. Menettely perustui siihen, että aihetta pidettiin salassa pidettävänä ja sen kommentointi oli ohjeistettu ainoastaan tiettyjen tahojen tehtäväksi. Varuskunta on suljettu alue ja sisäänpääsyä rajoitetaan esimerkiksi sotilaallisten harjoitusten vuoksi. Toimittajan pääsyä varuskunta-alueelle ei kuitenkaan rajoitettu, vaan ainoastaan hänen haastattelunsa aihetta rajoitettiin. Perusoikeutena turvattu sananvapaus olisi edellyttänyt sitä, että toimittajan vapautta valita haastattelun aihe ei olisi rajoitettu ja haastateltaville olisi annettu vapaus valita, mistä asiasta he haluavat mielipiteensä toimittajalle ilmaista. Apulaisoikeusasiamies saattoi käsityksen Porin prikaatin johdon menettelystä sen tietoon.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.