Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

25.5.2015 11.51 (päivitetty 11.6.2015 18.27) OTT, viestintäoikeuden dosentti Riku Neuvonen: Sananvapauden rajat ja vihapuheen nykytila

OTT, viestintäoikeuden dosentti Riku Neuvonen: Sananvapauden rajat ja vihapuheen nykytila

Vihapuhe, jumalanpilkka, itsesensuuri, ilmaisemisen turvallisuus ja muut kysymykset ovat viime aikoina nousseet keskusteluun niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa. Kysymys on siitä, kuinka ja kuka määrittää sananvapauden rajat. Sananvapaudessa kyse on ilmaisemisesta, jolloin olennaista ovat merkitykset, tulkinnat, määritelmät ja asiayhteydet. Tästä seuraa, että lähes jokaisella on oma käsityksensä siitä, millainen ilmaisu on sopivaa missäkin tilanteessa. Asiasta kirjoittaa viestintäoikeuden dosentti Riku Neuvonen Edilexin Vierashuoneessa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.