Valtioneuvoston asetus toimivaltaisesta eläkelaitoksesta (kumottu) 2 §

Nimike
Valtioneuvoston asetus toimivaltaisesta eläkelaitoksesta (kumottu)
Lyhenne
VILMA
Numero
505/2011
Pykälä
2 §
Voimassaolo päättyen
31.12.2016

2 §

Toimivaltainen eläkelaitos työkyvyttömyyseläkeasiassa

Mom. 1

Työkyvyttömyyseläkeasiassa työntekijän eläkelain 106 §:n 1 momentissa ja 107 a §:n 1 momentissa tarkoitettu toimivaltainen eläkelaitos on se eläkelaitos, jossa työntekijän työansioita on määrältään eniten vakuutettu työntekijän eläkelain 76 §:ssä tarkoitettuun tarkasteluaikaan sisältyvän kahden viimeisen kalenterivuoden aikana. Kahtena viimeisenä kalenterivuotena pidetään vuotta, jona työntekijällä on viimeksi ennen työkyvyttömyyden alkamisvuotta ollut vakuutettuja työansioita, ja tätä vuotta välittömästi edeltävää vuotta.

Mom. 2

Jos työntekijällä on vakuutettuja työansioita ainoastaan työntekijän eläkelain 76 §:ssä tarkoitetun tarkasteluajan ensimmäisenä kalenterivuotena, toimivaltainen eläkelaitos on se eläkelaitos, jossa työntekijän työansioita on määrältään eniten vakuutettu mainittuna vuotena.

Mom. 3

Jos työkyvyttömyyseläkkeen perusteena oleva tulevan ajan ansio määräytyy työntekijän eläkelain 78 §:n mukaisesti alle viiden vuoden työansioiden perusteella, toimivaltainen eläkelaitos on se eläkelaitos, jossa työntekijän työansioita on määrältään eniten vakuutettu työkyvyttömyyden alkamisvuonna ja sitä välittömästi edeltävänä kalenterivuotena. Työansiot työkyvyttömyyden alkamisvuonna otetaan huomioon sen kuukauden loppuun asti, jona työkyvyttömyys on alkanut.

Mom. 4

Jos työntekijällä ei ole vakuutettuja työansioita työntekijän eläkelain 76 §:ssä tarkoitetulla tarkasteluajalla eikä tulevan ajan ansio määräydy työntekijän eläkelain 78 §:n mukaisesti alle viiden vuoden työansioiden perusteella, toimivaltainen eläkelaitos on se eläkelaitos, jossa työntekijän työansioita on määrältään eniten vakuutettu tarkasteluaikaa edeltävän kahden viimeisen kalenterivuoden aikana. Kahtena viimeisenä kalenterivuotena pidetään vuotta, jona työntekijän työansioita on ennen työntekijän eläkelain 76 §:n mukaista tarkasteluaikaa viimeksi vakuutettu, ja tätä vuotta välittömästi edeltävää vuotta.