Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry esitykseen

Puutteelliset hakuehdot

HE 48/2002
Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi luvanvaraisesta tavaraliikenteestä tiellä annetun lain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Esityksessä ehdotetaan, että luvanvaraisesta tavaraliikenteestä tiellä annetun lain muuttamisesta annetun lain voimaantuloajankohta säädetään uudelleen. Laki on vahvistettu tulemaan voimaan 1.5.2002, vaikka eduskunnan vastauksen mukainen voimaantulovuosi oli 2001. Tämän vuoksi lain voimaantulosta on säädettävä uudelleen.

Esityksen antamisen yhteydessä on tarkoitus peruuttaa tasavallan presidentin päätös lain voimaantuloajankohdan määräämisestä.


PERUSTELUT

Eduskunta on antanut vastauksen (EV 112/2001 vp) hallituksen esitykseen (HE 79/2001 vp) luvanvaraisesta tavaraliikenteessä tiellä annetun lain muuttamisesta. Joulukuun 21 päivänä 2001 tapahtuneessa tasavallan presidentin esittelyssä laki vahvistettiin ja se määrättiin tulemaan voimaan 1 päivänä toukokuuta 2002. Lain vahvistamisen ja julkaisun sekä voimaantulon välille katsottiin tarpeelliseksi siirtymäaika, koska laki tuo uusia yrittäjäryhmiä, muun muassa metsäkone- ja maarakennusyrittäjiä, luvanvaraisuuden piiriin, vaikka heidän elinkeinotoiminnassaan ei tapahtuisi muutosta.

Hallituksen esityksessä oli esitetty, että laki olisi tullut voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen kun se oli hyväksytty ja vahvistettu. Lakiehdotuksen voimaantulosäännös oli muutoin avoin mutta voimaantulovuodeksi oli merkitty 2001. Säännöstä ei eduskuntakäsittelyssä muutettu. Koska eduskunnassa osittain avoimeksi jätetyn lain voimaantulopäivän täydentäminen niin, että laki tulisi voimaan eduskunnan säätämää voimaantulovuotta myöhemmin, ei ole mahdollista, asia tulee korjata saattamalla voimaantulosäännös uudestaan eduskunnan käsiteltäväksi. Laki ehdotetaan tulevaksi voimaan 1 päivänä toukokuuta 2002.

Edellä esitetyn perusteella annetaan eduskunnan hyväksyttäväksi seuraava lakiehdotus:

Lakiehdotus

Laki luvanvaraisesta tavaraliikenteestä tiellä annetun lain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan luvanvaraisesta tavaraliikenteestä tiellä annetun lain muuttamisesta 21 päivänä joulukuuta 2001 annetun lain (1350/2001) voimaantulosäännöksen 1 momentti seuraavasti:

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 2002.



Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 2002.


Helsingissä 12 päivänä huhtikuuta 2002

Tasavallan Presidentti
TARJA HALONEN

Liikenne- ja viestintäministeri
Kimmo Sasi

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.