Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Tasavallan presidentin asetus tasavallan presidentin arkistosta 20.2.2015/151

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti säädetään tasavallan presidentin kansliasta annetun lain (100/2012) 84 §:n nojalla:

1  §

Tasavallan presidentin arkistoon kuuluvat ne asiakirjat, jotka presidentintoimen hoidossa ovat hänelle saapuneet tai sen tuloksena syntyneet. Arkistoon kuuluvat myös tasavallan presidentin esittelijöiden laatimat asiakirjat niiltä osin, kuin ne koskevat presidentintoimen hoitoa.

Tasavallan presidentin arkistoon kuuluvat myös muiden kuin virassa olevan presidentin asiakirjat.

Jokainen tasavallan presidentti on oma arkistonmuodostajansa.

2 §

Tasavallan presidentin kanslia hoitaa ja säilyttää tasavallan presidentin arkistoa tasavallan presidentin ohjeiden ja tasavallan presidentin arkistonmuodostussuunnitelman mukaisesti, jollei tässä asetuksessa toisin säädetä, kunnes se siirretään Kansallisarkistoon tasavallan presidentin arkistonmuodostussuunnitelmassa edellytetyllä tavalla.

Tasavallan presidentin arkistoa on hoidettava siten, että se ensisijaisesti palvelee tehokkaasti presidentintoimen hoitamista. Arkiston hoidossa ja säilytyksessä tulee ottaa huomioon myöhempi tarve palvella tutkimuksellisia tarkoituksia.

3  §

Tasavallan presidentin arkisto on arkistonmuodostajana toimineen tasavallan presidentin ja presidentintoimessa olevan tasavallan presidentin käytettävissä. Asiakirjojen käytöstä päättäessään tasavallan presidentti kuulee arkistonmuodostajana toiminutta presidenttiä, jos se on mahdollista.

Tasavallan presidentin arkiston asiakirjoja saa hävittää ainoastaan tasa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.