Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus rajat ylittävän terveydenhuollon kustannusten hallinnoinnista 30.1.2014/65

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään rajat ylittävästä terveydenhuollosta annetun lain (1201/2013) 23 §:n nojalla:

1 §

Valtion varojen siirto Kansaneläkelaitokselle

Valtio siirtää Kansaneläkelaitokselle tarvittavat varat henkilöille, hyvinvointialueille, Helsingin kaupungille ja HUS-yhtymälle, Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiölle sekä toisille Euroopan unionin jäsenvaltioille, Euroopan talousalueeseen kuuluville valtioille, Sveitsille ja Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneelle kuningaskunnalle suoritettavia korvauksia varten. Varat siirretään vähintään neljännesvuosittain Kansaneläkelaitoksen tekemän selvityksen perusteella. (16.3.2023/356)

Kansaneläkelaitoksen on annettava sosiaali- ja terveysministeriölle selvitys 1 momentissa tarkoitetuista korvauksista 14 vuorokautta ennen korvausten maksamista. Varat siirretään Kansaneläkelaitokselle viimeistään vuorokautta ennen selvityksessä ilmoitettua korvausten maksupäivää.

2 § (16.3.2023/356)

Valtion korvauksen hakeminen ja maksaminen

Julkisen terveydenhuollon toimintayksikön sekä Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön on haettava Kansaneläkelaitokselta rajat ylittävästä terveydenhuollosta annetun lain 20 ja 20 a §:ssä tarkoitettua valtion korvausta viimeistään 12 kuukauden kuluessa sen kuukauden päättymisestä, jolloin kustannukset ovat syntyneet. Hakemuksen yhteydessä on esitettävä selvitys kustannuksista ja eurooppalaisesta sairaanhoitokortista tai muusta tod...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.